Pre and post training diet in crossfit® practitioners: a qualitative profile of food and supplements consumption
Abstract
Introduction and Objectives: CrossFit® is a high intensity training with frequently diversified functional activities for the purpose of improving physical fitness. The objective of this study was to analyze the pre and post workout diet of CrossFit® practitioners, verifying the ingestion of food groups and the consumption of supplements. Materials and methods: Cross-sectional research performed with CrossFit® practitioners through an online questionnaire about pre and post workout diet. Results: 50 participants (30.2 ± 5.6 years); with a mean BMI of 25.2 ± 3,2 kg / m². Regarding dietary habits, 60% reported having a diet or supplement prescribed or indicated by a nutritionist. It was found that 50% consume only food before the activity and 48% after. When analyzed in pairs, pre and post workout meals based on food alone was the most frequent (28%). However, supplementation is used by 80% of the participants, which meets the stated goals, such as muscle mass gaining and improving performance. Discussion and Conclusion: Although the research participants have a greater preference for food both before and after the exercise, it is worth emphasizing the importance of an adequate nutritional monitoring. Supplementation was widely used even though food-eating habits were present. Further studies are needed in the area, so that there is a broader view, mainly in quantitative analyzes of the pre and post training intake of CrossFit® athletes.
References
-Almeida, C. M.; Balmant, B. D. Avaliação do hábito alimentar pré e pós treino e uso de suplementos em praticantes de musculação de uma academia no interior do Estado de São Paulo. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 11. Num. 62. 2017. p. 104-117.
-Bueno, B.A.; Ribas, M.R.; Bassan, J.C. Determinação da ingestão de micro e macro nutrientes na dieta de praticantes de Crossfit. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol.10. Num. 59. 2016. p. 579-586.
-Durkalec-Michalski, K.; Nowaczyk, P.M.; SiedzikK. Effect of a four-week ketogenic diet on exercise metabolism in CrossFit-trained athletes. Journal of the International Society of Sports Nutrition. Vol.16. 2019. p. 16.
-Fernandez, J. F.; Solana, R. S.; Moya, D.; Marin, J. M. S.; Ramón, M. M. Acute physiological responses during crossfit® workouts. European Journal of Human Movement. Madrid. Vol. 35. 2015. p. 114-124.
-Ferreira, J.A.; Vanni, A.C.; Spinelli, R.B.; Santolin, M.B. Utilização de diferentes estratégias nutricionais por praticantes de musculação em uma academia na região norte do rio grande do sul. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. Vol. 12. Num. 75. Supl 1. 2018. p. 936-943.
-Galvão, F. G. R.; Santos, A. K. M.; Beserra, T. L.; Brito, C. L.; Leite, P. K. V.; Araujo, J. E. R.; Braga, V.F.C.; Silva Romualdo, A.G.; Mori, E. Importância do Nutricionista na Prescrição de Suplementos na Prática de Atividade Física: Revisão Sistemática. Revista E-Ciência. Vol. 5. Num. 1. 2017.
-Gregory, R.M.; Hamdan, H.; Torisky, D.M.; Akers, J.D. A Low-Carbohydrate Ketogenic Diet Combined with 6-Weeks of Crossfit Training Improves Body Composition and Performance. International Journal of Sports and Exercise Medicine. Vol. 3. Num 2. 2017. P054.
-Kephart, W.C.; Pledge, C.D.; Roberson, P.A.; Mumford, P.W.; Romero, M.A.; Mobley, C.B.; Martin, J.S.; Young, K.C.; Lowery, R.P.; Wilson, J.M.; Huggins, K.W.; Roberts, M.D. The Three-Month Effects of a Ketogenic Diet on Body Composition, Blood Parameters, and Performance Metrics in CrossFit Trainees: A Pilot Study. Sports. Vol. 6. Num 1. 2018.
-Lopes, F.G.; Mendes, L.L.; Binoti, M.L.; Oliveira, N.P.; Percegoni, N. Conhecimento sobre nutrição e consumo de suplementos em academias de ginástica de Juiz de Fora, Brasil. Revista Brasileira de Medicina do Esporte. Vol. 21. Num. 6. 2015. p. 451-456.
-Maximiano, C.M.B.F.; Santos, LC. Consumo de suplementos por praticantes de atividade física em academias de ginástica da cidade de Sete Lagoas-MG. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 11. Num. 61. 2017. p. 93-101.
-Maxwell, C.; Ruth, K.; Friesen, C. Sports Nutrition Knowledge, Perceptions, Resources, and Advice Given by Certified CrossFit Trainers. Sport. Basel. Vol. 5. Num. 21. 2017.
-Mozetic, R.M.; Veloso, V.F.; Caparros, D.R.; Viebig, R.F. Consumo alimentar próximo ao treinamento e avaliação antropométrica de praticantes de musculação com excesso de peso em um clube de Santo André-SP. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 10. Num. 55. 2016. p.31-42.
-Outlaw, J.; Wilborn, C.D.; Simth-Rayan, A.E.; Hayward, S.; Urbina, S.; Taylor, L.W. Foster, C.A. Effects of a pre-and post-workout protein-carbohydrate supplement in trained crossfit individuals. Springer Plus. Vol.3: p. 369. 2014.
-Pacheco, A. S. R. Nutrição e Crossfit: características da realidade portuguesa. Dissertação de Mestrado. Universidade de Coimbra. Coimbra. Portugal. 2018.
-Perea, C.; Moura, M.G.; Stulbach, T.; Caparros, D.R. Adequação da dieta quanto ao objetivo do exercício. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 9. Num. 50. 2015. p. 129-136.
-Pereira, B.B.; Vieira, C.S.R.; Melo, E.F.; Pereira, L.M.F.; Gonçalves, P.A.T.; Santos, Y.W.T.; Albuquerque, V.P.G.; Gadêlha, L.M.; Marques, A.A. O uso de suplementos alimentares por praticantes de musculação. Revista E-Ciência. Vol. 5. Num. 2. 2017. p. 104-110.
-Romero-Corral, A.; Somers, V.K.; Sierra-Johnson, J.; Thomas, R.J.; Bailey, K.R.; Collazo-Clavell, M.L.; Allison, T.G.; Korinek, J. Batsis, J.A.; Lopez-Jimenez, F. Accuracy of Body Mass Index to Diagnose Obesity in the US Adult Population. International Journal of Obesity, London. Vol. 32. Num. 6. 2008. p. 959-966.
-Thomas, D.T.; Erdman, K.A.; Burke, L.M. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, and the American College of Sports Medicine: Nutrition and Athletic Performance. J Acad Nutr Diet. Vol. 116. Num. 3. p. 501-28. 2016.
-Tibana, R.A.; Almeida, L.M.; Prestes, J. CrossFit® riscos ou benefícios? O que sabemos até o momento? Revista Brasileira de Ciência e Movimento. Vol. 23. Num. 1. 2015. p. 182-185.
-Vargas, A.J.; Pessoa, L.S.; Rosa, R.L. Jejum intermitente e dieta low-carb na composição corporal e no comportamento alimentar de mulheres praticantes de atividade física. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 12. Num. 72. 2018. p. 483-490.
-Vargas, C.S.; Fernandes, R.H.; Lupion, R. Prevalência de uso dos suplementos nutricionais em praticantes de atividade física de diferentes modalidades. Revista Brasileira de Nutrição Esportiva. São Paulo. Vol. 9. Num. 52. 2015. p. 343-349.
Copyright (c) 2020 RBNE - Revista Brasileira de Nutrição Esportiva

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Authors who publish in this journal agree to the following terms:
- Authors retain the copyright and grant the journal the right of first publication, with work simultaneously licensed under the Creative Commons Attribution License BY-NC which allows the sharing of the work with acknowledgment of the authorship of the work and initial publication in this journal.
- Authors are authorized to enter into additional contracts separately for non-exclusive distribution of the version of the work published in this journal (eg, publishing in institutional repository or book chapter), with acknowledgment of authorship and initial publication in this journal.
- Authors are allowed and encouraged to post and distribute their work online (eg, in institutional repositories or on their personal page) at any point before or during the editorial process, as this can bring about productive change as well as increase impact and impact. citation of published work (See The Effect of Free Access).