Sweat rate and food intake before and during simulated Triathlon

  • Débora Vianna Rossi Centro Universitário São Camilo
  • Patrícia Pilar Ten Salgueiro Centro Universitário São Camilo
  • Carolina Horcajo Agostinetti Centro Universitário São Camilo
  • Pabla Faria da Silva Centro Universitário São Camilo
  • Emí­lia de Lucca Pedro Centro Universitário São Camilo
  • Tamara Stulbach Centro Universitário São Camilo
  • Andrea Zaccaro de Barros Nutricionista e Mestre em Ciências da Saúde Medicina do ABC, Nutricionista da Via Nutri Consultoria.
Keywords: Dehydration, Food intake, Weight loss

Abstract

Introduction: The triathlon is a proof of high intensity andlong duration. The principal route of cooling during exercise is sweating. The water loss through sweating can lead to dehydration the organism. A proper hydration can ensure satisfactory performance. The recommendations depend on individual factors, suchas physical fitness, age, sport practiced. Dehydration can lead to a more severe as heat shock, coma and death. Objective: To evaluate the total liquids loss in athletes by calculating the rate of sweating after simulated triathlon in São Bernardo do Campo, SP. Methods: 49 subjects practicing Triathlon. We excluded those who had urinated after the initial weighing and others who participated in simulated. Individuals were questioned when the water consumption before and during and body weight was measured before and after the activity to measure fluid loss and calculating the rate of sweating. Results: The average weight loss was 1.3 kg of athletes and the average sweating rate of athletes simulated Triathlon was 7.2 ml / min. Conclusion: Compared with other modalities triathlon showed a high sweat rate.

Author Biographies

Débora Vianna Rossi, Centro Universitário São Camilo

Acadêmica do Centro Universitário São Camilo.

Patrícia Pilar Ten Salgueiro, Centro Universitário São Camilo

Acadêmica do Centro Universitário São Camilo.

Carolina Horcajo Agostinetti, Centro Universitário São Camilo

Acadêmica do Centro Universitário São Camilo.

Pabla Faria da Silva, Centro Universitário São Camilo

Acadêmica do Centro Universitário São Camilo.

Emí­lia de Lucca Pedro, Centro Universitário São Camilo

Acadêmica do Centro Universitário São Camilo.

Tamara Stulbach, Centro Universitário São Camilo

Nutricionista doutora e mestre em nutrição e saúde pública.

Andrea Zaccaro de Barros, Nutricionista e Mestre em Ciências da Saúde Medicina do ABC, Nutricionista da Via Nutri Consultoria.

Nutricionista e mestre em ciências da saúde Medicina do ABC; nutricionista da Via Nutri Consultoria.

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Published
2013-11-02
How to Cite
Rossi, D. V., Salgueiro, P. P. T., Agostinetti, C. H., Silva, P. F. da, Pedro, E. de L., Stulbach, T., & Barros, A. Z. de. (2013). Sweat rate and food intake before and during simulated Triathlon. RBNE - Brazilian Journal of Sports Nutrition, 7(38). Retrieved from https://www.rbne.com.br/index.php/rbne/article/view/379
Section
Scientific Articles - Original